Small Business Data Backup Muligheder | Secure Cloud Backup Software | Nordic Backup
Cloud backup-løsninger

Small Business Data Backup Metoder

Når en crypto-virus rammer, mister du ikke kun enhver data, brev, logo, regneark, bogmærke, medarbejderdata og e-mail – men flere års beslutninger, samarbejde, utallige arbejdsttimer og penge.

Den eneste måde at gendanne dine data sikkert på er at få dem sikkerhedskopieret. Og mens cloud-sikkerhedskopiering markerer alle boksene med hensyn til sikkerhed, funktionalitet og omkostninger, kan et flashdrev på 100,-kr også være en løsning. Med henblik herpå har vi sammensat flere muligheder, samt med vores ærlige mening af deres effektivitet, pålidelighed og omkostninger.

USB Flash Drev

Disse små Flash drev bliver hurtigere og mere kompakte. En praktisk funktion i en flash-drev er dens lille størrelse. De kan nemt transporteres ved at blive knyttet til en nøglering eller anbragt i computertaske.De kommer ligeldes med gode lagerstørrelser som gøre, at du tage backup af flere computere.

Der er mange ulemper med flash drev. Falsh drevene er meget små, hvilket er en velsignelse og forbandelse; de er lige så nemme at tabe som en nøgle. Så hvis du bruger denne metode, skal du huske at gemme drevene på et sikkert sted.

I dette scenarie er det dit ansvar alene at holde dine data sikkerhedskopieret. Vi anbefaler ikke at man tager Backup på et fash drev, men det kan fungere, og hvis du har et stramt budget er det bedre end at ikke gøre noget.

Data bytes
IT pro

Ekstern backup

De fleste eksterne harddiskløsninger leveres med software til at automatisere din sikkerhedskopi. Denne løsning fungerer ret godt for stationære computere. De kan indstilles til, at sikkerhedskopier så de kører natten over, og de er til rimelige priser. Nordic Backup anbefaler ikke til bærbare computere af den enkle grund, at de er besværlige og utrygge at rejse med.

Der er dog flere svagheder med denne metode. Først lider de af den samme skæbne som din computer. Da drevet opretter forbindelse til din computer, vil deres filer også blive krypteret og opbevaret til løsepenge i et kryptogen virusangreb. Fysisk sikkerhed giver anledning til en anden bekymring, hvis din computer bliver tabt/stjålet, tabes også drevet.

Spejle drev

Hvis du har budget til IT-tjenester, kan installation af spejlede drev være en god idé og med næsten nul nedetid. Dit hoveddrev tager altid en nøjagtig kopi til det spejlede drev. Så hvis hoveddrevet mislykkes, starter du simpelthen din computer på det spejlede drev, som om der ikke skete noget. Naturligvis skal du løse rodproblemet og få et nyt primært drev med det samme, men du vil ikke gå glip af tabte filer.

Spejlet drev har de samme sårbarheder som eksterne drev for kryptovirus og tyveri.

Data Centre
IT pro

Fil delingssoftware (f.eks. DropBox/Google drev)


Services som DropBox/Google drev udvikler sig for at imødekomme små virksomheders behov. Disse backup tjenester opbevarer de versioner af dine filer, som du selv aktivt gemmer og som derefter kan gendannes. Dermed sikkerhedskopieres filer ikke i en tidsplan, og hvis dine arbejdsfiler findes i et delt bibliotek, vil din harddisk og båndbredde få et større tab.

Cloud Backup

Cloud-backup består af klient- og fjernsystemer, der arbejder sammen om at gemme dine data offsite. Dette automatiserede system kører enten kontinuerligt eller på en tidsplan, du vælger. Når du redigerer filer, gemmer systemet en ny version af filen i Backup systemet. Softwaren overfører sikkert denne nye version til serveren. Cloud-lagring leveres også med end-to-endo kryptering, så dine data ikke kan stjæles under overførsel.

Det mest basale niveau af cloud-backup gemmes i computers mappe “Dokumenter”. I dette scenarie, hvis din computer for eksempel blev ramt af en virus, gemmes filer sikkert offsite. De fleste operativsystemer har mulighed for hurtigt at geninstallere sig selv og udslette virussen, og dine filer kan gendannes sikkert igen.

Mere sikre muligheder for cloud-backup inkluderer at sikkerhedskopier systembilleder. I stedet for at geninstallere OS, gendannes computer og server helt til sidste gang der blev gemt data, derefter genstart, og du er i gang.

Selvom der ikke findes et perfekt system, udviklede Nordic Backup gennem årene systemer for at beskytte vores kunder mod datatab. Vores flittige medarbejdere, indbyggede advarselssystemer og smart klientsoftware, så dine data altid sikkerhedskopieres og findes, når du har brug for dem.

Data Centre